Over mij

Wie ben ik ?

Ik ben Renée Michelle Oosthoek. Ik ben 18 jaar en ik woon in Houten. Mijn familie bestaat uit lieve ouders, een leuk zusje en een schattig hondje. Naast mijn familie heb ik mensen die als familie voelen, maar waar ik geen bloedband mee heb. Mijn beste vriendin Florencia is al meer dan 6 jaar in mijn leven. Ze was het lichtpuntje in mijn jeugd en ze heeft me geholpen om angsten te overwinnen. Daarnaast heb ik een super lieve vriend Corstiaan. Hij heeft me laten zien dat ware liefde bestaat en dat zelfs als iemand je slechte kanten ziet, hij nog steeds van je kan houden. Al deze mensen hebben mij geholpen te worden tot de persoon die ik nu ben. 

Studie

Sinds 2016 studeer ik Journalistiek in Ede. Na lang rondzoeken ben ik uiteindelijk bij deze studie gekomen door mensen die mij al lang kennen. Zij vonden deze studie bij me passen, en ze hadden helemaal gelijk. Ik wil graag documentaires maken. Maar het lijkt me ook fascinerend om oorlogs correspondente te worden. Mijn studie motiveert me om te groeien, en ondanks dat veel van de opdrachten compleet buiten mijn comfort zone zijn, vind ik dat geweldig. 

Paarden

Mijn ouders begrepen nooit hoe het kwam dat ik vanaf jongs af aan al gek was op paarden. Nu begrijpen ze het, want door mijn enthousiasme zijn zij paarden nu ook leuk gaan vinden. Samen met mijn beste vriendin heb ik veel avonturen beleefd met paarden. Ik was elke zaterdag op stal te vinden. Ook dit heeft voor een groot deel bepaald wie ik ben.

Fotografie

Al sinds jong af aan heb ik iets gehad met foto's. Toen ik jong was mocht ik al mijn moeders camera gebruiken. Op de basischool maakte ik foto's met een digitale fotocamera. Op de middelbare gebruikte ik een spiegereflex camera om foto's te maken van vriendinnen en paarden. Nu heb ik een Sony A6000 en gebruik ik deze voor meerdere dingen. Fotografie is een belangrijk aspect in mijn leven, en dit wil ik ook in de journalistiek gaan gebruiken. 

Piano

Muziek heeft een grote invloed op hoe ik me voel. Ik luister elke dag muziek en kan dan ook echt niet zonder. Met pianospelen uit ik mijn gevoel. Ik speel niet technisch geweldig, maar ik leg al mijn gevoel erin. En dit kan je horen. Pianospelen maakt me rustig en blij. Ook vind ik het leuk om erbij te zingen, maar dit doe ik alleen als er niemand thuis is.